Клипове

Безусловен базов доход

Безусловен базов доход

/за български субтитри натиснете бутона CC/

В момента се развива една възвишена общочовешка идея в цяла Европа. Това е идеята Безусловен минимален доход. Тя се базира на член 25 от всеобщата декларация за правата на човека, който гласи:

„Всеки човек има право на жизнено равнище, включително прехрана, облекло, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални грижи, което е необходимо за поддържане на неговото и на семейството му здраве и благосъстояние. Той има право на осигуряване в случай на безработица, болест, инвалидност, овдовяване, старост или други случаи на лишаване от средства за съществуване по независещи от него причини. Майките и децата се ползват с особени грижи и подпомагане. Всички деца, родени в брака или извън брака, се ползуват с еднаква социална защита.“

Всеки един от вас много лесно може да помогне за реализацията на тази идея във всички страни на ЕС, ако участва в събирането на подписи в петицията. Необходими са 1,000,000 подписa на граждани на Европейския съюз, за да се внесе инициативата за гласуване в Европейския парламент. Сега имаме реален шанс да променим веднъж завинаги негативната социално-икономическа атмосфера, в която живеят повечето хора в България, Европейския съюз и планетата като цяло.

Често задавани въпроси: Защо трябва да предоставя толкова лични данни?

Ние не организираме стандартна петиция(като тези подобни в сайтове, като Avaaz или change.org). Вместо това се възползваме от строго официален процес наречен „Европейска гражданска инициатива“, според която Европейската Комисия би разгледала нашето искане и би направила нещо по него. Или с други думи, чрез такава инициатива ние имаме възможността да се намесим в европейската политика.

Всъщност, вашата подкрепа е като тази при електронни избори и затова, трябва да се съобразяваме с много строги регулации – една от които е изискването на лични идентификационни данни(различни за различните страни членки). Това е за да могат националните институции да проверят валидността на вота ви, да засекат и премахнат дублиращи се вотове и по този начин да удостоверят валидността на нашето искане.

Сигурностa на личните ви данни е наш приоритет.

Всяка информация събрана, чрез подписката се криптира и съхранява по възможно най-строг начин на сървъри на Европейската Комисия(предоставени безплатно). Много малко хора – законово отговарящи за това – имат достъп до декриптиращите ключове, които могат да изнесат данните преди те да бъдат предоставени на националните властти за сертификационният им процес. Разбира се, никакви данни не могат да бъдат прехвърляни или използвани от трети лица.

Благодарим ви искрено за вашето доверие.

Петицията може да подпишете тук: http://sign.basicincome2013.eu/

 • Подписвайте се онлайн само ако адреса на страницата за попълване на данни за петицията изглежда така: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/REQ-ECI-2012-000028/public/index.do

Официален сайт: http://www.basicincome2013.eu/

Facebook страница: https://www.facebook.com/ECI.BasicIncome

Facebook група на събитието: https://www.facebook.com/events/326117340844455

Ако искате да се запознаете по-подробно с концепцията, която би могла реши голяма част от проблемите на всички българи, може да посетите този сайт: http://bbd.bg/

Виж коментарите (2)

2 Comments

 1. Стефан

  08.06.2013 at 23:43

  Защо направо не си кажете,че не искате да работите и да се образовате ? Напълно нормално е социални помощи да получават пенсионерите , инвалидите , майките и въобще хора, нямащи възможност да работят. Ама 25 годишни здрави и силни да искат социални помощи си е чист социализъм. Ако си използвате малко мозъците и прочетете „резултатите“ от тази система ще е много добре. Поздрави :-)))

 2. Алекс

  15.09.2013 at 16:37

  Стефчо, преди 100 г. един човек с труда си е хранил трима. Сега в развитите страни един храни 100. Когато след ок. 50ина години един ще успява да произвежда за 1000, другите 999 какво ще правят? Ще си назначим по един партиен секретар да им измисля работа, както се правеше до 89та ли? Замисли се малко, това че ние в България сега сме 100 г. назад не значи че не трябва да се гледа бъдещето! Идеята е да се освободи труда, т. е. да се трудят не икономически заробени и социално стресирани, а освободени от проблемите на бита хора. От икономически заробени и социално стресирани трудещи се (каквито са по-голямата част в България!) не може да се очаква нито добра трудова ефективност, нито социално качество в семействата им и в обществото ни като цяло.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Още от Клипове

omrazen-dalg

Омразен дълг

Presiyan25.02.2015
yarosh-ukraina-kriza

Какво не ви казват за кризата в Украйна

Presiyan12.05.2014
smyana-na-sistemata

„Смяна на системата“ означава …

Presiyan27.02.2014
Olafur Ragnar Grimsson

Президентът на Исландия: Успяхме, защото оставихме банките да фалират

Presiyan20.01.2014
plevneliev-chomsky

ТТИП/ТПП – Росен Плевнелиев срещу Ноам Чомски

Presiyan19.01.2014
hemp

Как конопът заплашва корпоратокрацията

Presiyan28.12.2013
Snowden-christmas

Коледно обръщение от Едуард Сноудън

Presiyan25.12.2013
consumerism

Какво не е наред с културата ни?

Presiyan22.12.2013

Ръсел Бранд: Светът има нужда от революция

Presiyan04.11.2013

Съпротива не носи отговорност за коментарите на потребители, публикувани в сайта.

Връзка с нас

Copyleft © 2015